Tvärtom

Nu väntar sommarledighet för såväl medarbetare som VD. En sommarledighet som kommer att vara fylld med äventyr av olika slag för oss alla.

Vi tycker om att arbeta med tvärtomfrågor i vårt arbete så här kommer ett tvärtom tips inför semester.

  • Gör något som är tvärtemot vad du brukar göra. Om du tycker om att bara ligga i hängmattan, pröva att aktivera dig en hel dag. Om du är superaktiv, pröva att bara ligga i hängmattan en dag.

Ibland är det bra att byta perspektiv och göra något nytt för att få andra perspektiv. För den som har ett aktivt arbete kan det dessutom vara bra för stressnivån att bara sjunka ned i hängmattan en stund även om det är svårt att bara vara. Om du frågar oss som medarbetare kan vi berätta mer om det eftersom vår VD efter att ha arbetat med två tunga uppdrag plötsligt fick mer tid över. Jag kan till exempel berätta att det inte varit helt enkelt att prata med henne i telefon. Hon bor på landet och mottagningen är lite knagglig vilket kräver att hon står lite still för att samtalet inte ska brytas hela tiden. Jag kan säga att det går si så där och att det ofta slutar med att någon av oss får ringa upp den andre igen.

Så till vår VD Anna-Karin och alla er andra därute som har aktiva arbeten och som gillar att ha mer än fullt upp kommer här sommarens utmaning.

Ta en dag i hängmattan, gör inget annat än sjunk in i nuet-träna på att bara vara härvarande eller kanske allra mest närvarande i nuet. Var stilla.

Vid pennan

Therese Eriksson, utvecklingsstrateg