Att våga utforska det okända, utanför komfortzonen

Vi människor är lika olika som lika och tur är väl det. En av mina medarbetare tränar just nu hårt på att göra saker på ett annat sätt. Det kan handla om att inte lägga energi på det som inte leder någonstans eller att våga utmana sig själv på en daglig basis. Då menar jag att göra något som innebär att medarbetaren kliver utanför sin egen komfortzon varje dag och vågar utmana sig.

Låter klokt tycker jag när min medarbetare berättar. Det ska jag pröva. Så jag prövar och inser att jag rätt snabbt faller tillbaka. Jag behöver komma på i vilka situationer jag lägger ned energi på saker som inte leder någonstans.

Jag upplever att jag ofta är missnöjd och måste tillstå att jag blir rätt irriterad när andra företag inte levererar det jag förväntat mig. Jag har höga krav på mig själv och andra vilket innebär att jag utgår från att alla tänker som mig. Tänk om det inte är så? Förmodligen är det inte så. Alldeles säkert är det inte så. Hur kan jag bli bättre på att kommunicera mina krav och förväntningar blir en fråga att ställa mig själv. Jag når inte alltid ända fram så jag behöver träna mig på att kommunicera på ett annat sätt. Därför behöver jag träna mig på detta genom att:

· Ställa mer nyfiket undrande frågor

· Följa upp saker direkt i stället för att vara rädd för att bli tjatig

· Göra mer av det som fungerar bra

· Koncentrera mig på vad jag själv och andra gör som är bra och lyfta fram det

Vad behöver du träna på?

Anna-Karin Olsson

VD AKODO AB